top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

Napi kontaktlencse - bármikor kéznél van

Frissítve: 2019. nov. 7.


Az előző cikkünkben írtunk a táplálkozásról, korábban pedig a szemünk mechanikai védelemről is.

Most kiegészítjük az információkat egy olyan termékkel, amely a könnyű kezelhetősége mellett az éleslátásod biztosításával lehet kiváló társad az aktív mindennapjaidban. Ismerkedj meg a napi eldobható kontaktlencsével, más néven a napilencsével!


A napilencse története - szemben a hosszabb kihordási idejű kontaktlencsékkel - viszonylag rövid: az első ilyen termék 1993-ban került kereskedelmi forgalomba és rögtön népszerűvé vált.

A napilencse evolúciója azóta is töretlen, manapság már rendelhető a legmodernebb alapanyagokból készülő, széles gyártási tartományban, illetve szférikus, tórikus és multifokális kivitelben is.egynapos kontaktlencse
Egynapos kontaktlencse - bármikor bevethető


Fókuszban az egészséges szemek

Ha napilencsét használsz, nagyobb biztonságban vagy. Kutatások igazolják, hogy jelentősen csökkentheted a fertőzés vagy más, a kontaktlencse viselésével összefüggésbe hozható, szembetegség kialakulásának az esélyét.

Allergiás időszakban és hajlam esetén szintén kiváló megoldás, mert a napi csere kevesebb esélyt ad a lencsékre felrakódó szennyeződéseknek.

A biztonsága miatt kiemelten ajánljuk a fiatalabb viselők számára.

Ez, természetesen, csak abban az esetben jelent valamit, ha a higiénés rendszabályokat továbbra is maradéktalanul betartod!síelő a lejtőn
Irány a lejtő!

A napilencse előnyei


Azt már tudjuk, hogy az egészséges viselésben verhetetlen a napilencse. De mik azok a további szempontok, amelyekben a napilencse jobban teljesít, mint a hosszabb kihordási idejű lencsék?


1. Minden nap egy friss, új lencse kényelmét élvezheted

A hosszabb kihordási idejű lencséknél előfordulhat, hogy a viselési idő második felében a lencsére felrakódott lipidek, fehérjék miatt a lencse nem nyújtja az elvárt látáskomfortot. Ez nem fordulhat elő a napilencséknél.


2. Nincs szükséged ápolószerre és tisztításra, tárolásra

A napilencsét a használat kezdetekor felhelyezed a szemedre, a használat végeztével pedig eltávolítod és kidobod. Nincs szükség tisztításra, tárolásra, így megspórolhatod az erre fordított idődet és az ápolószer költségét.


3. Rugalmas, az igényeidhez igazított használati idő

A napilencsét azokon a napokon használhatod, amikor szükséged van rá, nyugodtan váltogathatod a szemüveges és kontaktlencsés napokat. A hosszabb kihordási idejű lencséknél a felbontástól számított idő a meghatározó, például egy havilencse esetében, a használatba vételt követő 30. nap után cserélned kell, akkor is, ha csak néhányszor viselted. Ezen felül, az ápolószert is rendszeresen (jellemzően 5 naponként) cserélned kell, akkor is, ha nem viselted a lencséidet.

4. Alkalmazkodik az életviteledhez

Egy-egy csomag lejárati ideje a vásárlástól számítva több év is lehet, így ha Neked például csak sportoláshoz vagy utazáshoz van rá szükséged, semmi gond, bármikor a rendelkezésedre áll. Szemben a havilencsével, nem kell naptárt vezetned a csereidőről.

Használhatod együtt akár napszemüveggel, vagy síszemüveggel is.


Összességében a napilencsék egészséges, kényelmes, egyszerű és rugalmas megoldást kínálnak Neked, hogy maradéktalanul élvezhesd az aktív mindennapjaidat.


Bővebben a kontaktlencsékről itt olvashatsz.


Látogass el hozzánk és próbáld ki a legújabb egynapos kontaktlencséket!


 

Tetszett? Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Jártál már nálunk? Értékelj minket a Facebookon vagy a Google-ön!
110 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page