top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

A műkönnyek megkönnyítik a mindennapjaidat

Előfordul Veled is, hogy égő, szúró, viszkető érzést tapasztalsz a szemeiden? Esetleg fáradtak, vörösek a szemeid egy hosszú nap végén? Ezekre a problémákra a műkönnyek gyors és könnyű megoldást biztosíthatnak, segítségükkel a tünetek kialakulása akár meg is előzhető.


Az előző bejegyzésünkben megismerkedhettél a könnyel és a háromrétegű könnyfilmmel. Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogyan lehetnek a segítségedre a különböző szemcseppek, műkönnyek a könnyfilm elvékonyodása, felszakadása esetén fellépő kellemetlen tünetek kezelésében, illetve akár a megelőzésükben és a látáskomfortod visszanyerésében is.


A diszkomfort érzés, a vörös, irritált, égő, viszkető szem jellemzően a könnyfilm elvékonyodása, felszakadása miatt alakulhat ki. A tünetek megjelenésének számos oka lehet, soroljuk a legjellemzőbbeket:


A munkád, a mindennapjaid során hosszú ideig használsz különböző digitális eszközöket vagy sokat olvasol. Ilyenkor a pislogásszám jelentősen visszaesik, aminek következtében kevesebb könny termelődik és a könny eloszlása is egyenetlenné válik a szemen. Ugyanez történik ha gyakran vagy hosszú ideig tartózkodsz légkondicionált helyiségben, huzatos környezetben. Szintén okozhatja a tünetek felbukkanását a por, a füst, a dohányfüst, kemikáliák bejutása a szembe (klóros uszodavíz, szemfesték például) de a meleg nyári napok is felelősek lehetnek ezért. Ugyanez igaz a vízhajtó hatású italok nagy mennyiségű fogyasztására is, mint a kávé, az alkohol, a szénsavas italok.


Kontaktlencsét viselsz? Ebben az esetben hatványozottan vagy kitéve a tünetek megjelenésének. A lencséiddel együtt is használhatod azokat a műkönnyeket, amelyek csomagolásán ezt feltüntetik. Beszélj erről a kontaktlencse illesztő szakembereddel és kövesd az utasításait!


A műkönny alapvető feladata a könny mennyiségének és minőségének helyreállítása. Az alábbiakban bemutatjuk a Systane műkönny családot, amely megfelel ennek az elvárásnak, így kiváló megoldást nyújt a fenti problémák megoldásában.



A Systane Utra, a jolly joker, a legtöbb helyzetben kiválóan és gyorsan működik és a kontaktlencséiddel is használhatod. A vizes réteget pótolja, egyúttal serkenti a könnytermelést. Felbontás után akár 6 hónapig is eláll.

A Sytane Hidratálás az Ultra erősebb testvére, hosszantartó, elnyújtott hatóidővel. Szemészeti műtétek után is ajánlott a használata. Felnyitás után 3 hónapig használhatod, akár kontaktlencse viselésekor is.

A Systane Balance a lipidréteget pótolja. Meibom-mirigy diszfunkció esetén javasoljuk az alkalmazását. A felbontást követően 6 hónapig használhatod fel. A kontaktlencséiddel ne használd együtt, csak a felhelyezés előtt vagy az eltávolítás után.

A Systane Complete igazi nagyágyú, a család legújabb tagja, amely a könnyfilm minden rétegét ápolja, továbbfejlesztett védelmet nyújtva a szemeidnek. 3 hónapig áll el, a kontaktlencséiddel viszont ne használd egyszerre, csak a felhelyezés előtt és az eltávolítást követően.


Amennyiben jelentkeznek Nálad a száraz szem tünetei, fordulj szakemberhez, különösen akkor, ha a recept nélkül elérhető megoldások nem enyhítik a tüneteidet, vagy esetleg krónikussá válnak.

Örömmel állunk rendelkezésedre ebben a témában, megválaszoljuk a felmerülő kérdéseidet és segítünk kiválasztani a számodra megfelelő műkönnyet.



 

Tetszett? Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Jártál már nálunk? Értékelj minket a Facebookon vagy a Google-ön!




Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page