top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

Mindent a szemnek, de csak okosan: sminkhasználat a szem védelmében

Frissítve: 2019. nov. 7.

Egy ízléses sminkkel csodásan kiemelhetjük tekintetünket, azonban nem szabad ilyenkor sem megfeledkeznünk szemeink egészségéről, hogy ne csak gyönyörűek legyünk, de mindeközben élesen is lássunk! Ezért most hoztunk néhány tippet a helyes sminkhasználatról, szemeink védelmében.



A megújulás fontos


Talán nem is gondolnád, de a régi sminktermékek feltűnés nélkül megromolhatnak, elavulhatnak. Ilyenkor gombák és más kellemetlen baktériumokat hordozhatnak, ami könnyen szemfertőzéshez vezethet. Ezért mindig figyelj a szavatossági időre, és hetente legalább egyszer tisztítsd meg sminkecseteidet.


Ne osztozkodj másokkal


Bár szeretjük megosztani kedvenc sminktermékeinket is legjobb barátnőinkkel, szerencsésebb azonban, ha inkább elkerüljük ezeket az eseteket. A közös használattal ugyanis egymás baktériumait is kicserélhetjük, ami szintén táptalaja lehet a fertőzéseknek. Jobb, ha a boltokban is kerülöd a már használt teszterek próbálgatását, ha azonban mégsem tudnál ellenállni, használj egyszer használatos applikátort.


Ellenőrizd az összetevőket


Számos, kohl típusú fekete szemceruza tartalmaz nehézfémsókat, például antimont és ólmot, amivel érintkezni már kis mennyiségben is veszélyes. Ezért kerüld a következő kifejezéseket, ha szemceruzát vennél: kohl, al-kahl, kajal, surma.


Légy mindig a helyzet magaslatán


Mindig tiszta, biztos kézzel sminkelj és kerüld az olyan helyzeteket, ahol könnyen megcsúszhat a kezed, mert ezzel akár komoly sérülést is okozhatsz szaruhártyádon. Felejtsd el tehát a mozgó járművön, autóban való szépítkezést, inkább szánj rá plusz öt perc nyugalmas időt.


Sose feledd a szemfestéked


Egy hosszúra nyúló éjszaka után bizony előfordulhat, hogy megfeledkezünk sminkünkről, de jobban teszed, ha a mindennapi rutinod részeként az arcápolásnak is kellő figyelmet szentelsz és megfelelően eltávolítod szemfestékedet. Ezzel a lépéssel ugyanis, a sok más pozitív hozadék mellett, a szemeidet is megóvod a káros anyagok bejutásától.


Ne ragaszkodj


És végül, de nem utolsó sorban, ha bármiféle irritációt észlelsz egy smink használata közben, azonnal válj meg tőle. Ne kockáztass, legyen szó akármilyen márkás termékről is. Ha nem vagytok összhangban, mellőzd a használatát és akkor komolyabb kellemetlenségektől is megóvhatod magad.



 


Iratkozz fel a hírlevelünkre, így a jövőben idejében értesülhetsz a friss tartalmakról, az aktuális ajánlatainkról és más, a látással, látásjavító eszközökkel kapcsolatos újdonságokról!






58 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page