top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

Sensity fényre sötétedő lencsék - lépj ki a fényre!

Frissítve: 2019. nov. 7.

Biztosan hallottál már a fényre sötétedő lencsékről, amelyek kiváló lehetőséget biztosítanak Neked arra, hogy egy szemüveggel oldd meg az éleslátást és a napvédelmet. A szabadságod biztosított: lehetsz kint, erős napsütésben, nincs gondod a napvédelemre és a 100% UV-védelmed is garantált. Beltérben a lencséid gyakorlatilag teljesen áttetszőek, így zavartalan az éleslátásod.



Hoya Sensity fényre sötétedő lencsék

Hogyan működik a fényre sötétedő lencse?


A szemüveglencsében található molekulák szerkezete UV-fény hatására megváltozik, a lencse ennek köszönhetően sötétedik be, illetve világosodik ki, amint az UV-intenzitás csökken.

A folyamat automatikus, a lencse színét az UV-fény erőssége határozza meg döntő részben.


A fényre sötétedő, optikai lencsék a hatvanas években jelentek meg. Korábban is voltak már ilyen irányú kutatások és felfedezések, az áttörés azonban csak 1966-ban következett be, amikor is

a Corning cégtől piacra került az első, fényre sötétedő korrekciós lencse, melynek megalkotói William H. Armistead és Stanley Donald Stookey voltak. Ennek a lencsének még 15 percre volt szüksége a teljes besötétedéshez és a lencse törőértéke (vastagsága) is nagyban befolyásolta

a hatékonyságát.

Manapság, a legújabb fejlesztésű lencsék esetében jelentősen lerövidült sötétedési és világosodási idővel számolhatsz, a besötétedés 1-2 percen belül megtörténik. A rendelkezésedre álló színek száma is megnőtt, a barna, a szürke, a zöld mellett választhatsz zafír, ametiszt, borostyán és smaragd színeket, akár tükrös réteggel is. Gyakorlatilag minden alapanyaghoz és lencsetípushoz rendelhető, így megoldott az éleslátásod egyfókuszú vagy progresszív szemüveg viselése esetén is.



Mit nyújt Neked a Sensity lencsecsalád?


A fényre sötétedő lencsék fő funkciója a dioptriás napszemüveg és a dioptriás szemüveg tulajdonságainak egyesítése, 100% UV-védelem biztosítása mellett. Így változó fényviszonyok mellett, beltérben és kültéren is garantált az éleslátásod és a szemed védelme.


A Sensity lencsecsalád igazodik az igényeidhez. Három különböző kivitelben rendelheted meg:

a Sensity általános használatra a legideálisabb, gyakori kültéri viselés, gépjárművezetés esetén

a Sensity Dark lehet a megfelelő választásod, a Sensity Shine tükrös réteggel pedig igazán divatos külsőt kölcsönöz Neked. A lencsék minden évszakban, minden éghajlaton kiváló teljesítményt nyújtanak, elfelejtheted a hunyorgást, a pislogást.




Ha a fényre sötétedő lencse nyújtja számodra a megfelelő megoldást, keress fel minket és részletesen beszélünk a lehetőségekről.

Amennyiben vizsgálatra is szükséged van, ide kattintva tudsz időpontot foglalni.


 

Tetszett? Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Jártál már nálunk? Értékelj minket a Facebookon vagy a Google-ön!




65 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page