top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

A Seiko-sztori

www.seikovision.com

Tudtad, hogy a Seiko igazi nagyágyú az optikai piacon is? A márkanevet leginkább az óráiról ismerheted, ezzel együtt a cég már 1942 óta jelen van az optikai iparágban is. Híven a japán cégek technológiai elkötelezettségéhez, számos innováció és „elsőzés” fűződik a Seiko nevéhez a szemüveglencsék evolúciójában.

A céget Kintaro Hattori (1860-1934) alapította a 19. század végén, abban az időszakban, amikor a Japánban végbement változások elindították az országot az iparosodás és nagyhatalommás válás útján, véget vetve a közel két évszádos elszigeteltségnek. Az alapító kiválóan alkalmazkodott a helyzethez és élt a kínálkozó lehetőségekkel. 17 éves korában nyitotta az első órásüzletét Tokióban, amelyet a nemzetközi órakereskedelembe való belépés, majd 1891-ben a saját gyártás elindítása követett. Kezdetben faliórákat készítettek, majd zsebórákat, míg 1913-ban elkészült az első japán gyártmányú karóra, a Laurel, majd 1969-ben megismerhettük a világ első kvarc karóráját, az Astront, amely alapjaiban változtatta meg a karórák piacát.


Töretlenül és kompromisszumok nélkül haladt a cég az elismertség és népszerűség felé, mind a japán, mind a nemzetközi piacon, híven Kintaro Hattori mottójához: „Mindig egy lépéssel a többiek előtt”.

Seiko Laurel és Seiko Astron
A Laurel és az Astron a Wikipédiáról

A manapság Seiko Optical Products Co. Ltd. néven futó vállalat, amely széles körben elismert és népszerű a nemzetközi piacon, a japán technológia legjavát vonultatja fel a kompromisszummentes éleslátásod érdekében.

A folyamatos innovációnak köszönhetően bőven válogathatunk a mérföldkövekből, a teljesség igénye nélkül:


Az első optikai üveglencsét Vista néven 1942-ben dobta piacra az akkor még K. Hattori and Co. Ltd.

1964-ben a cég megalapította a Nichibei Lens Center Co. Ltd-t, amely Japánban az első laboratóriumi rendszer volt az üveglencsék megmunkálására.

1982-ben a márkanév Vista-ról Seiko-ra változott.


1986-ban piacra került a Seiko Senior 50, a világ első beltéri progresszív lencséje.

Alig három évvel később, 1989-ben a Seiko elkészítette a világ első, rövidlátóknak készült, aszférikus egyfókuszú lencséjét, a Seiko Super MX-et. Ugyanebben az évben a cég szemüvegkeretek gyártását is megkezdte.

1990-ben megjelent a P-1 G, a világ első aszférikus progresszív lencséje.

1996 – A Seiko Optical Products Co. Ltd. kivált az anyaholdingból és ezen a néven folytatja a tevékenységét.

1998-ban piacra kerül a az SSV AtoZ, amely a világon az elsőként készült duplaaszférikus (mindkét oldalán aszférikus) kialakítással.


2000 – megismertük a Seiko Prestige-t, a díjakat bezsebelő innovációt, a szupervékony 1,74-es törésmutatóval és aszférikus felületkialakítással.

2006-ban megjelenik a Seiko Super P-1 Neo lencséje, amely méltó követője az első, hátsó felszíni progresszív Super P-1 lencsének.

2011 – rendelhetővé válik a Seiko A-Zone, amely a Zone Design technológiának köszönhetően elképesztően vékony lencsék elkészítését teszi lehetővé, 1,74, 1,67 és 1,6-os törésmutatóban is.


A jelen pedig a teljes személyre szabhatóságról szól, legyen szó egyfókuszú, progresszív vagy beltéri lencséről. Ízlelgessük a Brilliance, az I Xceeed , a SmartZoom neveket, képzeljünk hozzá ragyogó színeket és kiváló védőrétegeket, extra vékonyítást és már el is készült álmaink lencséje!





Otthon vagyunk a Seiko kínálatában, látogass meg minket a további információkért!


 

Tetszett? Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Jártál már nálunk? Értékelj minket a Google-ön vagy a Facebookon!



99 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page