top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

A Morel-sztori


forrás: morel-france.com

A Morel története egy család története. A családé, amely négy generáció óta készít szemüveget. Minden nemzedék tanult az előzőtől és a maga értékeivel, elképzeléseivel töretlenül építette tovább a Morel sikerét. Manapság a Morel egy világszerte ismert, független, kreatív márkaként él tovább.


A történet 1880-ban kezdődött, amikor Jules Morel Morbier-ben, Franciaország festői részén, közel a svájci határhoz, megalkotta az első cvikkerét. Mivel Jules a mezőgazdaságban mozgott inkább otthonosan, szó szerint elvetette a magot, amely a következő generáció színre lépésével szökkent szárba: a szenvedélyes Marius a 30-as években úgy döntött, hogy valóra váltja az álmait, ennek megfelelően vásárolt egy gyárat, amit modern gépekkel felszerelve alkalmassát tett szemüvegkeretek nagy darabszámú előállítására.


Innen már nem volt megállás, egymást követték az újabb és újabb fejlesztések, sorakoztak az elismerések és a további megvalósult álmok. A következő generáció - élén Jacques-kal, aki 60-as években vette át a vállalat vezetését - elhozta a nemzetközi áttörést is: a francia piacon már komoly ismertséget szerzett céget eredményesen vezette ki a globális piacra.


forrás: morel-france.com

Manapság a három testvér, Amelie, Jerome és Francis Morel igazgatja a vállalatot. A jelenlegi kollekciók minden igényt kielégítenek, legyen szó hagyományos vagy modern formákról, vagy egészen elképesztő mérnöki bravúrokról, mint például a fém szemüvegkeretekről, amelyek csavarok nélkül készülnek el.


Ma a Morel márka több mint 90 országban van jelen az optikai kiskereskedelemben. A cégnek közel 300 munkatársa fáradozik a jobbnál jobb és újabbnál újabb ötletek megvalósításán, mindezt a családi tradíciók szigorú megőrzése mellett: a tervezéstől a gyártásig, a kereskedelemtől a logisztikán át az adminisztrációig, minden házon, azaz családon belül történik.


Nálunk megtalálod a Morel legjobb márkáit, válogathatsz a nevéhez méltó, könnyű Lightec modellekből, a fiatalos Nomad-ból, a skandináv stílust megidéző Öga-ból, a hagyományos 1880-ból, és legújabb érkezőként a hölgyek új kedvencéből, a Koali kollekcióból is:



 

Tetszett? Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Jártál már nálunk? Értékelj minket a Facebookon vagy a Google-ön!




67 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page