top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

A fényresötétedő lencsék legjobbjai - megérkezett a Hoya Sensity családjának legújabb tagja


Hoya Sensity fényresötétedő lencsék
Hoya Sensity fényresötétedő lencsék

Képzeld el álmaid szemüveglencséjét! A Hoya megalkotta! Ha már próbáltad a fényresötétedő szemüveglencsét, de nem vált be, akkor bizonyára nem a legmegfelelőbbel volt dolgod, mert szemüveglencse és szemüveglencse között is hatalmas különbségek lehetnek. Meggyőzhetünk róla? Akkor bemutatjuk Neked a fényresötétedő szemüveglencsék Ferrariját!


Szerinted mit kell tudnia egy csúcskategóriás szemüveglencsének? Szerintünk maximális látáskomfortot és kiváló látásélességet kell adnia, minden körülményhez és tevékenységhez észrevétlenül és villámgyorsan kell alkalmazkodnia, ezen kívül pedig még az UV-védelemről is gondoskodik, illetve nem mellesleg a legújabb divatirányzatoknak is megfelel. Na de kezdjük csak az alapoktól!


A fényresötétedő szemüveglencse nem új találmány, a HOYA 2014-ben vezette be az első Sensity fényresötétedő szemüveglencsét, amelynek azóta már több új típusa jelent meg a piacon. A Sensity kettő-az-egyben napszemüveg és szemüveglencse, amely látásban, kényelemben és stílusban sem ismer kompromisszumot. Hogyan működik? A mechanizmus pofonegyszerű: beltéren kivilágosodik, kültéren a napfény hatására besötétül, így nincs hunyorgás, könnyezés, homályos látás, egy pillanatra sem, hiszen a lencse bármely fényviszonyhoz azonnal alkalmazkodik.

A Sensity szemüveglencse az optikai- és a napszemüveglencse minden előnyét biztosítja és kompromisszummentes, tökéletes látásélményt nyújt azok számára, akik sokoldalú és aktív életet élnek, zavarja szemüket a napfény, vagy fényérzékenyek. A Sensity szemüveglencsék összhangban vannak a legújabb napszemüveglencse trendekkel, így modern megjelenést nyújtanak 100%-os UV-védelem mellett. A HOYA által szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a fényresötétedő réteg tökéletes tapadása garantált, ezért rendkívül tartós és kiegyensúlyozott, egyenletes teljesítményt nyújt bármely évszakban, a legkülönbözőbb hőmérsékleti viszonyok között, a fényviszonyoktól függetlenül.


De mit is tudnak a Sensity termékcsalád tagjai, ami miatt azok, akik már ismerik és használják őket, az elmúlt évek legnagyobb sztárjának tartják őket? Azon túl, hogy mindegyik Sensity lencse 100%-os UV védelmet és kettő az egyben megoldást biztosít, azaz napszemüveg és szemüveglencse is egyben, minden családtag egy kicsit más, mint a többi. A különböző Sensity termékek speciális, kiegészítő igényekre is megoldást nyújtanak.

A Sensity Dark lencse kiváló választás azok számára, akik sok időt töltenek a szabadban, mert ezek a lencsék az UV-fény és látható fény hatására extra sötét színűvé változnak, extra ragyogáscsökkentéssel. A Sensity Dark az autóvezetők nagy favoritja, mert a lencsék még az autó szélvédője mögött is besötétednek, beltéren pedig rendkívül gyorsan kivilágosodnak és tökéletes áttetszőséget biztosítanak.

A Sensity Shine lencse az extra stílusos megjelenés szerelmesei számára tökéletes alternatíva, akik számára fontos, hogy napszemüvegük ne csak funkcionális, de divatos is legyen. Ez a lencse a tükrös rétegnek köszönhetően exkluzív megjelenést nyújt (a tükrös réteg intenzívebb kültéren, de visszafogott beltéren), miközben mindazt tudja, ami egy Sensity lencsétől elvárható és a napszemüveglencsék legtökéletesebb alternatíváját jelentik.


És akkor lássuk, mit tud a család legújabb tagja!

A Sensity Fast szemüveglencse dinamikus látásmegoldást nyújt azok számára, akik gyakran mozognak kültéri és beltéri helyszínek között. Tökéletes választás azok számára, akik olyan lencsét keresnek, amely lépést tud tartani mozgalmas életmódjukkal. Ám a lencse verhetetlenségét leginkább a gyorsasága adja: mindegy, hogy hol vagyunk, beltéren vagy kültéren, a Sensity Fast fényresötétedő szemüveglencsék rendkívül gyorsan alkalmazkodnak az aktuális fényviszonyokhoz és másodpercek alatt világosodnak félig áttetsző állapotba. Ezáltal a Sensity Fast a leggyorsabb reakcióidejű fényresötétedő szemüveglencse(1), így nagy eséllyel nyeri el azok tetszését is, akik először próbálják ki a fényresötétedő megoldásokat.

A Sensity új generációja a továbbfejlesztett kivilágosodási sebességgel közel kétszer olyan gyors, mint a korábbi Sensity lencsék és kültéren rendkívül gyorsan besötétedik egy 3-as kategóriájú napszemüveglencsévé.


A Sensity verhetetlenségét két új technológia adja:

- A Precíziós Technológia: a fényresötétedő réteg felvitelét szolgáló mikroszkópikus pontosságú gyártási folyamat, a réteg kiváló tapadása érdekében, valamint

- A Stabilight Technológia: kiegyensúlyozott, egyenletes teljesítményt biztosít függetlenül az időjárási körülményektől és a fényviszonyoktól.


A Sensity lencsék jellemzője még – mintegy alapfelszereltségként – a kiemelkedő ragyogáscsökkentés és a 100%-os UV védelem(2). Ráadásul a Sensity rengeteg variációban érhető el, hogy csak egyet említsünk: a három alapszínen (a barna, szürke, zöld) kívül extra stílusos kék színben is választható.


Várunk szeretettel, szívesen megmutatjuk Neked, mit tudnak valójában ezek az innovatív lencsék és válaszolunk a felmerülő kérdéseidre.




1 Hoya adat. HOYA Termék teljesítmény belső validálás. 2022. szeptember. A lencse akár 45%-kal gyorsabban éri el a félig kivilágosodott állapotát, a piacon jelenlevő két vezető pozíciójú lencsegyártó leggyorsabb kivilágosodást nyújtó termékéhez képest (1.60 törésmutatójú, tükröződéscsökkentő réteggel ellátott alapanyag, barna színben).


2. Hoya adat. HOYA Termék teljesítmény belső felmérés. 2022. november. Az EN ISO 8980-3:2022 által meghatározott UV-sugárzás definíció szerint, a belső felmérést a HVC R&D Laboratórium végezte. Valamennyi Sensity lencse 100% UV-védelmet biztosít, kivéve a Sensity 2 1.50 kék színű lencsét, amely az UV-sugárzás 99,0%-át szűri ki. Plan lencse centrális vastagság 2.0 +/- 0.2 mm.


 

Tetszett? Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Jártál már nálunk? Értékelj minket a Facebookon vagy a Google-ön!




84 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page