top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

Sziasztok, kedves Olvasóink!

Frissítve: 2019. nov. 7.

Mint tudjátok, szívügyünk a látás és a szem egészsége, ezért úgy döntöttünk, hogy néhány hetente, cikk formájában megosztjuk veletek azt, amit erről a témáról tudni kell és lehet – sőt, még talán ennél is többet ...



Blogunkon szakmai szemmel, de közérthetően mutatjuk be a látásvizsgálat különböző fajtáit, tippeket kaphatsz a szemüveg és kontaktlencse megfelelő használatához és karbantartásához, megtudhatod, miként őrizheted meg szemed egészségét, továbbá elhozunk nektek olyan, a látással és a szemmel kapcsolatos érdekességeket is, amik kicsit kizökkentenek a hétköznapok szürkeségéből.


Elsőként megosztunk veletek 5 táplálkozási tippet, amivel tehettek szemetek egészségéért!


Fontos számodra az egészséges étkezés, de nem tudod, hogy konkrétan mivel tehetnél azért, hogy szemeid is erősek maradjanak? Bizony erre is van megoldás, hiszen minden étel más és más tápanyagokat és vitaminokat tartalmaz, de talán nem tudtad eddig, hogy bizonyos ételekben magasabb azok tartalma, amik kifejezetten szemünk egészségéért felelősek. Most jöjjön 5 tanács, amivel tudatosan tehetsz szemeid kirobbanó formájáért:


1. Lenmag

A lenmag nagymértékben tartalmaz Omega-3 zsírsavat, ami a retina egészsége szempontjából rendkívül fontos. Nem kell mást tenned tehát, mint a joghurtodba, turmixodba vagy salátádba keverni egy evőkanálnyit és máris élvezheted jótékony hatását. Omega-3 található még a lazacban, dióban, szójababban és lepényhalban is.

2. Mandula

A mandula magas E-vitamin tartalmáról ismert, ami hozzájárul szemünk kenőanyagának képzéséhez, ezáltal megvédi a szemet a káros környezeti hatásoktól. Fogyaszd tízóraira vagy uzsonnára, elegendő egy marékkal. A mandulán túl a napraforgómag, különböző növényi olajok a paradicsom, valamint a fenyőmag is bőséges E-vitamin forrás.


3. Eper

Tudtad, hogy a C-vitamin segít a szürkehályog kialakulásának megelőzésében? Nos, talán kevesen tudják, de az eperben rengeteg a C-vitamin, több, mint ugyanannyi narancsban. Fogyaszd desszertként önmagában, vagy turmixold le, mindenhogy hatékony.



4. Bab és barnarizs

A cink segíti az A-vitamin felszívódását, ami pedig a szemednek is jót tesz, hiszen megvédi a szemfenék meszesedéstől (makula degeneráció). A megszokott köreteket cseréld barna rizsre és babra, vagy ha már unod, egyél minél több tenger gyümölcseit, spenótot, marhahúst és kesudiót.


5. Napsütés

Nem csak az ételeken keresztül, de napsütéssel is hozzájuthatsz vitaminokhoz. A D-vitamin megóv a korai szemfenék meszesedéstől és további számtalan jótékony hatása van. Ráadásul nem kell mást tenned, csak minél többet a szabadban tartózkodnod. Itt a nyár, irány a természet!



 


Iratkozz fel a hírlevelünkre, így a jövőben idejében értesülhetsz a friss tartalmakról, az aktuális ajánlatainkról és más, a látással, látásjavító eszközökkel kapcsolatos újdonságokról!






83 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page