top of page
  • Szerző képeOptika Valentin

Szemhéj ápolás - bemutatkozik a Lid Wipes

A szemhéjról ebben a bejegyzésben tettünk említést, itt pedig megtudhatsz többet a szemed első védelmi vonaláról és annak ápolásáról, tisztításáról.

A szemhájad alapvető feladata a szemed védelme. Ennek érdekében gondoskodnak az alsó és felső szemhéjaid a szemed nedvesítéséről - a friss könny szétterítésétől a könnyfilm karbantartásán át a használt könny elvezetéséig - a mechanikai védelemről, az állandó hőmérséklet biztosításáról és, nem utolsó sorban, a tisztításáról.





A szemhéj közelebbről


A szemhéj külső felszínét vékony bőrréteg és az alatta húzódó szemhéjzáró izom alkotja. A belső réteg a pillavázból, a szemhély tartását biztosító vázból és kötőhártyából áll.

A szemhhéjaidban, alul és felül, Meibom-mirigyek foglalnak helyet. Ezek a mirigyek termelik a szemhéj szélét bevonó váladékot, egyúttal a könny lipidrétegének alkotórészeit.


A környzetedből és a testedről számos felrakódás jut fel a szemhéjadra a mindennapokban, amelyek felelősek lehetnek a szemhéjadat érő kellemetlenségekért, mint például a különböző intenzitású gyulladásokért, száraz, irritált szem érzetéért vagy bakteriális fertőzésért.


Amennyiben a szemhéjadon a megszokottnál nagyobb mennyiségben látsz sárgás váladékot vagy pikkelyszerű hámlást, elérkezett az idő egy szemhély toilette-re, amely mechanikusan eltávolítja a váladékokat és radikálisan csökkenti a kórokozók számát.

A szemhéj toilette-hez használj meleg vízbe (esetleg melegvíz és babasampon 6:1 arányú oldatába) áztatott vattapamacsot, amellyel a belső szemzugtól kifelé haladva, 8-10 alkalommal határozottan áttörlöd a csukott szemhéjaidat. Ha kontaktlencsét viselsz, akkor a lencséid eltávolítását követően végezd el a toilette-t.




Praktikus megoldás


A tisztántartásban jelent nagy segítséget az Alcon cég Li Wipes kendője, amely steril, hipoallergén, nedvesíti a szemhéjadat, ezen felül kiváló a smink és más felrakódások eltávolításában. Összetevői nedvesítik, táplálják és ápolják a szemhéjat, miközben a kíméletes hatásúak, nem írtatívak.


Megtalálod nálunk, praktikus, 30 db-os kiszerelésben!



 

Tetszett? Iratkozz fel a hírlevelünkre!


Jártál már nálunk? Értékelj minket a Facebookon vagy a Google-ön!



199 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page