top of page

A gyermekek és az éleslátás

Mindannyiunk életében nagyon fontos a jó látás, a külvilágból származó információk 80%-a a szemünknek köszönhető.

Kiemelten fontos az éleslátás a gyermekeknél, a jövőjük függ attól, hogy gyermekkorukban mennyi és milyen minőségű információ jut el hozzájuk a szemükön keresztül. A látás fejlődésében az első 6 év meghatározó. Megelőzendő a későbbi problémákat, már a kezdetektől, akár 3 hónapos kortól, kiemelt figyelmet kell szentelned a látásukkal való törődésre.

Kedves Szülő, ez a Te felelősséged! A gyermek nem képes felismerni a látásproblémákat, számára az aktuálisan észlelt világ a természetes. Időben és rendszeresen vidd el gyermekedet szakorvosi vizsgálatra és gondoskodj a megfelelő látásjavító eszköz beszerzéséről.  

Szemüvegkeretek

Fontos, hogy a gyermek motivált legyen a szemüveg viselésére, ezért be kell vonni őt a kiválasztásba. Meg kell győződnünk arról is, hogy a szemüvege kényelmes, ellenkező esetben a problémás lesz meggyőzni őt a folyamatos viselésről.

A siker érdekében széles keretválasztékkal állunk rendelkezésedre.

Szemüvegkeretek a legkisebbeknek

Néhány éves koráig a gyermek jellemzően kevésbé együttműködő, ha szemüvegviselésről van szó, illetve a "Vigyázz rá, nehogy eltörjön!" kifejezést is másképpen értik, mint a felnőttek. Fontos, hogy ebben a korban olyan szemüvegkeretet válassz, ami eleget tesz a folyamatos és biztonságos viselés kritériumainak. Válassz a flexibilis, anatómiai, gumipántos kereteink közül!

Szemüveglencsék gyermekeknek

A gyermekek életstílusa - az éleslátás biztosítása mellett - speciális kihívásokat is támaszt a szemüveglencsék felé: csak a biztonságos és könnyű megoldás jöhet szóba.

A PNX Kids lencse rendkívül vékony és könnyű, törés- és ütésálló, 100% UV-védelmet és maximális kényelmet biztosít kis viselőiknek valamint kombinálhatóak különböző felületkezelésekkel és színezésekkel.

Napvédelem

A gyermekek számára kiemelten fontos a megfelelő UV- és fényvédelem biztosítása. Nagyszerű, ha sok időt tudtok együtt, a szabadban tölteni. A gyermekek számára kiemelten fontos a megfelelő UV- és fényvédelem biztosítása. Válassz megfelelő napszemüveget! Nálunk csak olyat találsz, amely rendelkezik "UV400 CE" jelöléssel, egyenletes a színezése és torzításmentes látásélményt biztosít. 

Aktív gyermekeknek

Biztos Számodra is örömteli, amikor gyermeked a mozgás, a sportok iránt érdeklődik. Támogasd azzal, hogy biztosítod számára az aktivitásához megfelelő szemüveget, legyen szó röplabdáról, balettről, úszásról...

Tekintsd meg üzletünkben a dioptriázható sportszemüvegeinket!

Please reload

bottom of page